Sunday, May 10, 2009

Singgora - Phathalung Tour in Pictures

Jumaat 01-05-09 08:00 mula dari Padang Besar
Khlong Nge : Di belanja air tebu oleh Pun rider Siam yang juga tokeh kedai gerek
Kg Sungai Dalam: Solat Jumaat di perkampungan Melayu
Salah seorang jemaah, Hj Hassan belanja kami minum ais kacang. Melayan kami macam saudara.

Pantai Singgora tiba jam 05:00ptg
Hujan lebat berserta ribut merai kami yang sedang makan tengah hari di kala petang.
Makan malam di Singgora. Di Kedai melayu yang tak tahu cakap melayu
Pantai Duyong
02-05-09- 08:00pg; menaiki feri
Di perkampungan Melayu: singgah beli pulut udang

Kawasan berpaya di pinggir Singgora - Pokok Tui saujana mata memandang

Pit stop
03-03-09: 08:00pg cari sarapan di Phathhalung
Pantai Lampam di Phathhalung

Hj Shuib, Dee, Bang Man, Fikri, Ustaz, Lan, Man, Bidi
Faiza dan Long Mie
Perjalanan balik ....

Panorama  Tasik di Phathhalung


View Singgora-Phatthalunga Tour in a larger map

7 comments:

zan-KX said...

buleh kira tasik ke tu? ayaq laut cina selatan yg masuk dlm tu..!!!

ramly sp said...

salam ~ Bravo 4d long distance ride. Kalau ikut route dist dia lebih kurang 200km+. Brpa jam ? Cuaca gena ? Naik tut tut dr Phattalung ke Sadao ke brpa jam/bath ?

hj shuib> syok dak naik tut-tut he he he ? Jgn biasakan ~ nanti terbawa bawa ke Medan pulok . . . he he he ampunnnnnnnn Bapakkk !

Long Mie said...

Wa alaikum salaam ~ Hari pertama dist. 90km. bermalam di Sansabai Hotel 30 bhat. Hari kedua dist. 118km, bermalam di Thai Hotel 40 bhat. Hari ketiga balik ngan tut tut ~ Phatthalung - Hatyai 1500 bhat, Hatyai - Pdg Besar 550 bhat. Cuaca panas dan terik, namun rider TRM tetap 30kph walaupun berpannier .....Target kami nak sampai ke Thale Noi tak kesampaian kerna ada rider yg simpul biawak !!

ramly sp said...

aku dah agak dah ~ mesti hj shuib yg kena simpul biawak tuuuu he he he.

punca :
1. Kurang minum air.
2. Mungkin badan tak sihat.
3. Mungkin dia praktik "sex b4 ride" sebelum pi ha ha ha !

apa2 pun Tahniah. Lain kali kalu buat program kayuhan bagi laa notis awai2 sikit ~ kalu last minute aku pun boleh kena simpul biawak he he he.

note : Biawak niii ~ kalau panggang bhgian peha dia best ~ badan panas :~)

zan-KX said...

longmei,
1500 bath tu sorang ke? atau semua sekali

Long Mie said...

Zankx,
1500 bhat tu sebijik tut tut sekali ngan drebar la pulak.

RamlySP,
Mana lebih lazat Simpul biawak atau Simpul mengkarong. Lepaih ni kita tour ka Chieng Mai la pulak.

ramly sp said...

he he he dua2 'simpul' x leh makan. tapi kalu x dak 'simpul' bedal ajer . . . ! Jgn iguanas udah ler ~ boleh bawa maut !