Monday, August 17, 2009

MERDEKA RIDE for green 2009


Tempat: Padang Polo
Mula: 8 pagi
Penyertaan: 1500++
Pengayuh: WaDon, TokWan, DikMan, NgahDan, ChaqLan + 2 sons (semua layan Professional Lane)
Jarak: 52 km
Average: 32.1
Masa: 1 jam 39 minit


Peloton pertama yang terdiri daripada geng tangan menyeranggoh atas henden (TT/ Ironman) sekitar 10 orang awal2 lagi membuat breakaway. Kami hanya mampu melihat.

Peloton ke 2 kami yang terdiri daripada 7 orang ini hampir 100% di tarik oleh WaDon, Ja KT, DikMan & sorang rider cina. Dengan kebanyakan cruising di angka 35-38 kmh TokWan, NgahDan serta seorang lagi rider mtb cina cuma makan angin. Hanya DikMan satu2nya mtb yang mampu tarik di kelajuan tu.

Sampai di KM 42 pada pendakian bukit terakhir, peloton mula perpecah. Cuma nampak dari belakang mengikut urutan Ja KT, rider cina, TokWan, WaDon, Dikman. Sesampai atas puncak, semua ghaib layan downhiu!!!

ChaqLan dan anak2 sampai serentak sejurus selepas tu.


posted by zan-KX

4 comments:

Long Mie said...

Tak sekufu pun. mana boleh MtB besaing ngan rB. Zan ... next time kalu hang nak kayuh mcm ni bolehlah pinjam rB aku. Utk makluman projek rB semakin menjadi kenyataan kerana sekarang telah memiliki tiub roadbike. Murah wooo .... Rm12.00 jer. Kesian dulu .....

zan-KX said...

hahahaha,
nak buat gena.. hanya itu jer yg kita ada..
tu pun Ja yg naik rb sanggup sound 'tulong tarik sama, dok belakang sy pun buleh'.. aku tgk kat tokwan, dia sengih jer..
ok, aku dah ada pedal.. nanti kita cantum2.. pastu share naik.. kuikui

TOKI Manjung - 019 5516368 said...

Phuuuhhh!!!hampa ni kayoh turun bukit ka ZanKX?

zan-KX said...

toki>
hehehe..gitu la gamaknyer..
wadon kata tera tu bukan bukit, tu baru gon saja.. hampeh betui!!!