Tuesday, November 27, 2007

Penang Hill

Sabtu malam pukui 11 setelah selesai solat kat surau Komplek Sukan Batu Uban, aku dengaq sora orang dok tanya, "sapa zan, sapa zan?" kat depan surau. Terkejut juga aku, rupa-rupanya Mat Kedah sampai. Maklum la, kami belum pernah berjumpa tapi hang ok la Mat, ramah!Setengah jam kemudian baru Wan AMD sampai dengan anak dia. Maka bermula adegan jejak kasih...
Aku agak terkilan sikit sebab sedara aku tu tak buleh kayuh sebab esok dia kerja. Ahad pun kerja ka? Mat pulak nak pi Bukit Neraka. Wadi yang kompom awai pun kensel last minit. Khabarnya kematian ayahanda. Takziah.
Waktu sedang bersarapan kat kedai mamak sebelah Maybank Balik Pulau, kami ternampak 3 orang naik gerek berhenti kat depan bank. Setelah menyapa barulah kami tau rupa-rupanya depa ni geng Wadi yang nak join kami. Rasa terubat sedikit hati!
Lepaih selesai pesoh gerek diiringi dengan bacaan doa oleh Tuan Hj Shuib, tepat pukui 9 pagi kami flag off!
Sewaktu tengah dok naik tu kami terserempak dengan group cina jalan kaki. Lepaih tu jumpa pulak group gerek dok tengah taboq kertas. Depa ni rupanya dok tengah buat trekking untuk Kayuh Lasak ahad ni.
Keseluruhannya, tiada apa-apa kecelakaan yang terjadi sepanjang kayuhan ari ni. Cuma brader Penang tu yang terjatuh sewaktu downhill tapi tak serius. Dalam sms secara peribadi Manan mengatakan dia senang dengan group kami. Tq Manan, nanti kita kayuh lagi.

Masa kayuh:
3 jam 45 minit mendaki
2 jam turun
Jarak :
18km mendaki
36km keseluruhan
Jumlah riders:
9 dari Perlis
3 dari Penang

tengok sendiri la,,,,,,



jejak kasih

wan sampai tepat pada waktunya

fuh, hj macam pro la
dok melilau apa lagi,,,jom kayuh!




sapedek dulu...sat lagi baru kita mengganas



amboi, macam dah kenai lama? shuhazi dan manan.
brader kat belakang tu lupa nama, sori













dok tengah beydak(membahagi) buah pir dan lai



manan and son...umoq dia baru 13 tahun

ni baru permulaan...syiok la, sat lagi hangpa tengokkk

ha...ambik,,,kayuh pakcik kayuh!

tekan manan...jgn bagi malu orang penang

di spg 5...dalam hutan pun ada ka?

rantai gerek wan putuih kat spg 5





tak berenggang aih 2 beranak ni! hebat budak ni,, tak dengaq dia merungut sekali pun

tu dia...macam-macam ada,,,sohaimee dengan aksi similarnya(pengang dagu)

bok baik wan..sat ni terlentang pas bawah

awat wan,,, hang dok kira berapa harga gerek semua ka?

menung apa che rus, turun sat gi bukan gadoh kayuh dah!



e'eleh mamat ni,,,

rehat seketika menunggu manan tukaq taya gerek
anak dia yg pancat,,,marker kuning sebelah kiri tu
adalah utk kayuh lasak 2007 minggu depan

che rus... mengalami masalah kotak gear ketika pendakian tadi

cikgu zul beraksi cemerlang di penang hill

inilah barisan kita

2 comments:

sohaimee said...

Semasa kayuh naik hari tu, perut meragam sbb terkejut nasi kandar. Terpaksa melepaih kat anak sungai, Silu gak bila mengenangkan sungai tu menuju ke Empangan Air Hitam dan jadi air minuman....Tak pa ka?

zankx said...

tah la mee, kena tanya geng penang la pasai depa yg nak minum ayaq tu,, buleh tahan juga nasi kandaq penang no? sampai ramai dari group kita yg tewas kat merata2 tempat! antara lain shuhazi, bidi,, aku pun dok terkemut2 juga dah tp dok kontrol hensem lg!